Gemeente Eijsden-Margraten

De gemeente Eijsden-Margraten ligt in het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland en bestaat uit vijftien dorpen. Arc Communicatie ondersteunde het cluster Communicatie van de gemeente Eijsden-Margraten regelmatig bij hun werkzaamheden: van advies tot uitvoering, van interne tot externe communicatie. 

Communicatie Participatiewet

In 2021 vroeg de gemeente Eijsden-Margraten of we een communicatieaanpak konden ontwikkelen voor de uitvoering van de Participatiewet in deze gemeente. Sinds 1 juli 2021 voert de gemeente Eijsden-Margraten deze wet in eigen beheer uit. Daardoor ontstond een communicatiebehoefte.

Communicatie Buitengewoon Buitengebied

De gemeente Eijsden-Margraten wil een duidelijke visie ontwikkelen voor haar buitengebied. Een visie waarin ruimte is voor ontwikkeling, met respect voor de kwaliteit van het landschap. Dat doet zij samen met inwoners, ondernemers, recreanten en agrariërs. Wij adviseerden over de communicatiestrategie van het programma.

Foto: Johannes Timmermans

Nieuwe gemeentepagina en e-nieuwsbrief

Gemeente Eijsden-Margraten wil duidelijker communiceren. Wij hielpen de gemeente daarbij. Als verlengstuk van Afdeling Communicatie staken we de gemeentepagina in het plaatselijke weekblad in een nieuw jasje. Ook ontwikkelden we een digitale nieuwsbrief voor inwoners.