Communicatie participatiewet

In 2021 vroeg de gemeente Eijsden-Margraten of we een communicatieaanpak konden ontwikkelen voor de uitvoering van de Participatiewet in deze gemeente. Sinds 1 juli 2021 voert de gemeente Eijsden-Margraten deze wet in eigen beheer uit. Daardoor ontstond een communicatiebehoefte.

Communicatieadvies

Het project kreeg de naam SEM: Sociale zaken Eijsden-Margraten. Wij adviseerden over de communicatiestrategie van SEM. Hoe bereik je inwoners, externe partijen en belanghebbenden? En hoe houd je het college, de gemeenteraad en de interne organisatie aangehaakt? Daarvoor ontwikkelden we een duidelijke projectidentiteit met het campagnepoppetje genaamd ’SEM’.

 

Uitvoering

Ook voor de uitvoering van de communicatieaanpak stonden we aan de lat. Onder andere een kartonnen versie van SEM en een banner met infographic kwamen daaruit voort. Deze ontwikkelden we samen met Studio Eikenhorst en IkbenArthur. Ook verzorgde Arc de tekstuele inrichting van een projectpagina op de gemeentelijke website en de teksten voor diverse publicaties.