Heb jij ballen in je communicatie?

Goede communicatie is als het versieren van een kerstboom. Het begint met een stevig fundament: een boom. Je laat het sprankelen: de lichtjes. Toon lef: gebruik ballen. Dan piek je pas echt. Communiceren met lef. Wat houdt dat in? Wij geven drie tips!

Start andersom

Allereerst wat voegt communicatie met ballen toe? Je kent het wel. Een nieuwe opdracht. Oneindig veel mogelijkheden om tot een goed eindproduct te komen. Maar dan is er een lampje in je lichtsnoer kapot. Repareren of vervangen? Je communicatiemiddel aanpassen of een andere strategie kiezen? Start daarom andersom. Creëer eerst het einde. Zo heb je een gericht doel waar je makkelijk en efficiënt naar toe werkt.

Goedgebekt die feedback

Durf feedback te geven én te ontvangen. Niet praten over elkaar, maar met elkaar. Een positieve benadering onder collega’s versterkt niet alleen de projectcommunicatie, maar ook de onderlinge communicatie. Geef je collega’s eerst een top, een tip, en sluit af met een top. Wissel af met positieve en adviserende feedback. Je zult zien dat je communicatie langzaam begint te pieken!

Haal je ballen ‘out of the box’

Vaak werk je volgens een vast patroon. Waarom zou je iets wat goed werkt doorbreken? Maar wat als je uit je comfortzone stapt? Denk ‘out of the box’ en kijk naar mogelijkheden en niet naar problemen. Gebruik de energie van het probleem of de situatie voor iets nieuws. Zo toon je lef. Je zult zien dat er een nóg mooier resultaat uitrolt. Piekfijn toch?

Anne Geurts
20 december 2019
Terug naar het overzicht